Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 000 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Institutionen för Fysiologisk botanik söker en postdoktor till Alizée Malnoës laboratorium vid Umeå universitet. Anställningen avser heltid och är tidsbegränsad till 2 år. Sista ansökningsdag är 2018-08-31.

Umeå Plant Science Center

Institutionen för Fysiologisk botanik är en del av Umeå Plant Science Center (UPSC) vilket är ett av Europas starkaste forskningscenter inom experimental växtbiologi (www.upsc.se). Forskningen på UPSC är inriktad mot växtmolekylärbiologi, växtfysiologi, cellbiologi, trädbioteknik, skogsgenetik och stöttas av specialiserade tekniska plattformar. UPSC är en multikulturell arbetsplats med 190 personer från hela världen. Vårt forskningsgrupp och forskningsmiljön vid Umeå universitet har en vänlig och stöttande atmosfär som skapar goda möjligheter till samarbete.

Projektbeskrivning

Vårt laboratorium studerar de molekylära mekanismerna som skyddar fotosyntetiska organismer mot abiotisk stress, i synnerhet de mekanismer som är involverade i växters skydd mot överflödig ljusenergi. Vi använder både Arabidopsis och vintergröna växter som modellsystem och använder ett brett spektrum av tillvägagångssätt, inklusive genetik, komparativ genomik, biokemi, biofysik och fysiologi. Vi letar efter kreativa och entusiastiska kollegor som är beredda att arbeta både självständigt och i samarbete med andra i laboratoriet. Initiala projekt kommer sannolikt att fokusera på (1) användning av in vitro och in vivo metoder för att undersöka biokemiska egenskaper hos komponenterna involverade i fotoprotektionen qH (Malnoë 2018 EEB) eller (2) identifiera och karakterisera komponenter involverade i hållbar energiförlust hos barrträd genom att använda komparativ genomik och genomredigering i gran. Under projektets gång kommer postdoktorn att uppmuntras att utveckla nya forskningsriktningar som återspeglar sina egna intressen inom området för fotosyntes och fotoprotektion.

Anställningen avser heltid och är tidsbegränsad till 2 år med tillträde under oktober 2018 eller enligt överenskommelse.

Kompetenskrav

Du ska ha en doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen i biologi, kemi eller angränsande ämne. Doktorsexamen ska vara avlagd högst tre år före ansökningstidens utgång om inte särskilda skäl föreligger.

Dokumenterad erfarenhet av växtbiologi, beräkningsbiologi eller biokemi är ett krav. Du ska ha publicerat i vetenskapliga tidskrifter. Du ska vara entusiastisk över att ta reda på hur naturen fungerar och kunna tänka kreativt. Interdisciplinär träning och intresse uppmuntras. Du måste kunna tala och skriva engelska på en hög nivå. Du förväntas ha god kommunikationsförmåga och kunna arbeta självständigt såväl som i grupp.

Ansökan

Ansökan ska innehålla:

  1. Ett följebrev med kort beskrivning av dina kvalifikationer, forskningsintressen och motivering varför du söker (max 2 sidor),
  2. En meritförteckning (CV) med publikationslista,
  3. Kopior på relevanta examensbevis,
  4. Kopia av avhandlingen och relevanta publikationer (max 5 publikationer),
  5. Namn och kontaktuppgifter till tre referenspersoner.

Ansökan ska göras via e-rekryteringssystemet Varbi och vara inkommen senast 2018-08-31.

Övrig information        

Närmare upplysningar lämnas av:

Alizée Malnoë, alizee.malnoe@umu.se https://www.umu.se/en/staff/alizee-malnoe

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2018-10-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1199-18
Kontakt
  • Alizeé Malnoe, 090 786 54 59
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2018-06-19
Sista ansökningsdag 2018-08-31

Tillbaka till lediga jobb