Umeå universitet, Universitetsförvaltningen

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Beskrivning

Vi söker nu dig som vill arbeta som Säkerhet- och miljösamordnare på Umeå universitet, Lokalförsörjningsenheten. På Umeå universitet har vi ett stort fokus på att kontinuerligt förbättra vår säkerhet, arbetsmiljö och minska vår miljöpåverkan. Som Säkerhet - och miljösamordnare bidrar du till detta arbete genom att skapa ökad kompetens och engagemang ute i vår verksamhet. Ditt arbetsområde kommer att omfattas av breda och aktuella områden inom säkerhetsarbete och hållbarhet/miljöarbete.

Tjänsten är tillsvidare.

Arbetsuppgifter

Du utvecklar arbetsprocesserna för områdena säkerhet och hållbarhet. Du ser till att styrdokument ständigt utvecklas och är uppdaterat avseende lagar, myndighetskrav och interna krav.

I arbetsuppgifterna ingår att utarbeta styrdokument, utreda säkerhetsincidenter, genomföra riskanalyser samt utbilda målgrupper i syfte att uppnå ett ökat säkerhetsmedvetande. Du har en roll i universitetets krisorganisation och delaktig i universitetets arbete med informationssäkerhet. Du kommer även att delta i projekt utifrån en expertroll, samt aktivt omvärldsbevaka, följa och påverka utvecklingen inom dina områden. Du ser också till att administrera eller själv hålla interna eller externa utbildningar inom dina områden.

Du är delaktig i nationella nätverk för säkerhet och miljö med andra universitet och högskolor.

Du deltar aktivt i universitetets interna och externa revisioner för ISO ledningssystem.

Kvalifikationer

Du har en relevant akademisk utbildning för tjänstens arbetsområden och vi ser det som meriterande att du har arbetslivserfarenhet från verksamhetsutveckling av områdena säkerhet och miljö, inom offentlig sektor.

Du har mångårig kunskap och erfarenhet från säkerhets och miljöarbete inom offentlig verksamhet och har erfarenhet att arbeta strategiskt.

Du har erfarenhet av att utveckla och implementera ledningssystem enligt ISO, t.ex. ISO 14001 eller ISO 27001.

Du har erfarenhet av att utbilda större och mindre grupper samt att arbeta i projekt, meriterande för tjänsten är om du har erfarenhet av EU-projekt.

Du är initiativtagande och självgående och har en mycket god samarbetsförmåga.

Du har ett högt säkerhets- och miljötänkande och ditt arbetssätt genomsyras av integritet, stabilitet, noggrannhet och struktur.

Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Du har mycket god datorvana.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och du behöver vara svensk medborgare. En säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Villkor
Provanställning kan komma att tillämpas.

Anställningsform Umowa o pracę na czas nieokreślony
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-587-19
Kontakt
  • Jörgen Sandström, Säkerhetssamordnare, 090-786 65 56
  • Tatja Anundsson, HR specialist, 090-786 70 30
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-04-04
Sista ansökningsdag 2019-05-01

Wróć do ofert pracy