Institutionen för integrativ medicinsk biologi

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 14 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Beskrivning av doktorandprojektet:

Doktorandprojektet involverar arbete med cellodling (i huvudsak mesenkymala stamceller, MSC) och biomaterial i framför allt in vitro modeller. Målet med projektet är att skapa in vitro modeller i 3D genom att använda klinisk relevanta MSC i kombination med biomaterial lämpade för regeneration av kraniofaciala vävnader. Vävnader av intresse för projektet är framför allt ben-, nerv- och fettregeneration. Den senaste tekniken inom 3D-bioprinting kommer att vara en central del av projektet. Under senare delen av projektet kommer de skapade 3D-modellerna utvärderas i olika in vivo modeller för överlevnaden av transplantaten i en funktionell miljö.

Kvalifikationer:

Grundläggande behörighet har den som genomgått en grundläggande högskoleutbildning om minst 240 ECTS. Den som före den l juli 2007 uppfyller kraven på grundläggande behörighet för tillträde till forskarutbildning, d.v.s. grundläggande högskoleutbildning om minst 120 poäng eller motsvarande kunskaper som förvärvats i någon annan ordning inom eller utom landet, skall även därefter anses ha grundläggande behörighet för tillträde till utbildning på forskarnivå.

Meriterande:

Den sökande ska därtill i sin högskoleutbildning, och/eller på annat likvärdigt sätt, ha uppnått grundläggande teoretiska kunskaper inom biomedicin eller motsvarande samt ha god erfarenhet av laborativt arbete och metodutveckling. Sökande med praktisk erfarenhet av forskning på MSC, djurmodeller och vävnadshantering i laborativ miljö prioriteras. Erfarenhet av arbete med 3D-printing och/eller bioprinting är starkt meriterande, och erfarenhet av immunohistokemi och andra biokemiska analysmetoder är även det meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och den sökandes förmåga att arbeta självständigt och kunna samverka inom en forskargrupp.

Särskild behörighet:

För att kunna antas till utbildning på forskarnivå krävs att den sökande har:

  1. nödvändiga kunskaper från högskoleutbildning eller motsvarande utbildning och/eller yrkeserfarenhet som bedöms i relation till forskarutbildningsområdet.
  1. nödvändiga språkkunskaper i engelska, både skriftliga och muntliga kunskaper avses. Bedömning av dessa kunskaper görs genom att en tilltänkt doktorand presenterar sin forskningsplan på engelska inför en av institutionen utsedd bedömningsgrupp.

 

Upplysningar: Biträdande universitetslektor Peyman Kelk, peyman.kelk@umu.se

Tillträdesdag: 2019-08-19, eller enligt överenskommelse.

Övrig information:

https://www.umu.se/forskning/utbildning-pa-forskarniva/

Enligt Högskoleförordningen (12 kap 2 §) kan beslutet om anställning inte överklagas.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Umowa o pracę na czas określony dłuższy niż 6 miesięcy
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-573-19
Kontakt
  • Biträdande universitetslektor Peyman Kelk, peyman.kelk@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-04-02
Sista ansökningsdag 2019-04-26

Wróć do ofert pracy