Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 000 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Vid Institutionen för fysik bedrivs en stark och expanderande forskning med flera olika inriktningar, t. ex. Organisk elektronik, nanoteknik, fotonik, och teoretisk fysik. Institutionen är en del av KBC, kemiskt-biologiskt centrum vid Umeå Universitet. Vi har ett starkt fokus på interdiciplinär forskning och utmärkt tillgång till modern instrumentering och infrastruktur för analys.

Forskargruppen fokuserar på syntes, karaktärisering och förståelse av nanomaterial för tillämpningar inom energi och elektronik. Vi har under senare år haft en mycket stark utveckling och söker nu en förste forskningsassistent som skall arbeta med uppbyggnad och implementering av ett forskningslabb för tillverkning och karaktärisering av nanomaterial, såsom grafen, kolnanorör, nanorör av bornitrid, samt hybridmaterial av sådana material, såsom exempelvis så kallade ärtskidor (peapods). Studierna är främst av grundvetenskapligt intresse, men tillämpningar av materialen ligger inom elektroniska och elektrokatalytiska applikationer.

Anställningen avser heltid och är tidsbegränsad till 18 månader. Tillträde 2018-09-01 eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 2018-08-10.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av att planera, sätta upp, och optimera forskningslaboratoriet för tillverkningen av nanomaterial samt verifiering och karaktärisering av dessa material med metoder såsom elektronmikroskopi, vibrationsspektroskopi, diffraktionsmetoder samt elektriska mätningar.

Kompetenskrav
Du har en doktorsexamen i fysik, kemi eller motsvarande, samt har genomfört minst en post-doc period med arbetsuppgifter liknande de ovan beskrivna. Du har en gedigen bakgrund och kunskap av att arbeta med syntes och karaktärisering av nanomaterial. Erfarenhet av att arbeta med material såsom grafen, kolnanorör, nanorör av bornitrid, samt hybridmaterial av dessa material är meriterande. Vidare är dokumenterad erfarenhet av karaktäriseringsmetoder såsom elektronmikroskopi (transmissionselektronmikroskopi, svepelektronmikroskopi, etc.), röntgendiffraktion, och vibrationsspektroskopi meriterande. Du måste ha goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift, samt uppvisat goda färdigheter att arbeta i en internationell forskargrupp.

Ansökan
Ansökan ska innehålla;
1. Ett följebrev med kort beskrivning av dina kvalifikationer, forskningsintressen och motivering varför du söker.
2. En meritförteckning.
3. Kopior av examensbevis.
4. En lista på universitetskurser med betyg.
5. Kontaktuppgifter till två referenspersoner.

Ansökan ska göras via e-rekryteringssystemet Varbi och vara inkommen senast 2018-08-10. 

Information
Närmare upplysningar lämnas av professor Thomas Wågberg, tel 090-786 59 93, e-mail: thomas.wagberg@umu.se.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Umowa o pracę na czas określony dłuższy niż 6 miesięcy
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1264-18
Kontakt
  • Thomas Wågberg, 090-7865993
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2018-06-18
Sista ansökningsdag 2018-08-10

Wróć do ofert pracy