Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 14 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Arbetsuppgifter
Anställningen omfattar undervisning och handledning inom utbildning på grundnivå och avancerad nivå, företrädesvis inom psykiatrisk omvårdnad. Undervisningen sker huvudsakligen inom institutionens program och kurser. Dessutom ingår utveckling av nya kurser, handledning av självständiga arbeten samt administrativa uppgifter. Undervisning kommer delvis att ske med nätstöd. Undervisning på annan ort kan förekomma. Deltagande i forskningsprojekt förekommer.

Behörighet
Behörig att anställas som universitetslektor är den som avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Den sökande ska ha genomgått högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper, samt visat pedagogisk skicklighet. Vid tillsättning av lektorat ska lika stor omsorg ägnas prövningen av den pedagogiska skickligheten som prövningen av den vetenskapliga skickligheten. Som bedömningsgrunder vid anställning av lektor ska gälla graden av sådan skicklighet som är ett krav för behörighet för anställning.

Specialistutbildning med inriktning mot psykiatrisk vård är ett krav. Erfarenhet av kliniskt arbete är meriterande.

Som person är du serviceinriktad, tar gärna egna initiativ, är noggrann och kan arbeta självständigt. Du är utåtriktad och har god förmåga att samarbeta med andra individer och grupper såväl inom som utanför universitetet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Viktning och behörighetsgrunder
Vid tillsättningen kommer viktning av meriter att ske enligt följande: pedagogisk skicklighet (3), vetenskaplig skicklighet (1). Därutöver skall gälla graden av administrativ skicklighet, skicklighet att leda och utveckla verksamhet, förmåga att samverka med det omgivande samhället samt att informera om forsknings- och utvecklingsarbete (1).

Beskrivning av bedömningsgrunderna
Vid bedömning av den pedagogiska skickligheten kommer hänsyn att tas till dokumenterad erfarenhet av planering, genomförande och utvärdering av undervisning samt handledning och examination. Vid bedömning av den vetenskapliga skickligheten avses för detta vikariat avlagd doktorsexamen.  Administrativ skicklighet kan visas genom skicklighet att leda och utveckla verksamhet och personal, erfarenhet av grundutbildningsplanering mm. samt genom förmåga till samarbete.

Rekryteringsprocessen kommer att bestå av intervju och referenstagning.

Mer om oss
Vid institutionen för omvårdnad, som har ett hundratal anställda, bedrivs utbildning till sjuksköterska och röntgensjuksköterska, specialistutbildningar för sjuksköterskor, barnmorske-, magister- och masterutbildning samt forskarutbildning/forskning inom tre huvudämnen; omvårdnad, radiografi samt sexuell och reproduktiv hälsa.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 2018-05-30. Du ansöker via vårt e-rekryteringssystem som du når via ansökningsknappen nedan. När ansökan är mottagen kommer du att få ett svarsmail.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Umowa o pracę na czas określony dłuższy niż 6 miesięcy
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-835-18
Kontakt
  • Lena Lejon, 090-786 66 96
  • Britt-Marie Lindgren, 090-786 92 61
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2018-05-09
Sista ansökningsdag 2018-05-30

Wróć do ofert pracy