Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 000 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Beskrivning av projektet:

Vi utlyser en postdoktortjänst i nervsytemets utveckling vid Institutionen för integrativ medicinsk biologi Den aktuella tjänsten utlyses för universitetslektor Sara Wilsons forskargrupp.

Forskningsgruppens mål är att förstå molekylära och cellulära mekanismer som reglerar utvecklingen av nervkretsar i ryggmärgen. (www.imb.umu.se/english/research/research-groups/wilson-laboratory/?languageId=1). Projektet fokuserar på identifiering av molekylär signalering och cellulära processer som reglerar axonguidning under embryonal ryggmärgsutveckling. Kvalifikationer och tekniska färdigheter som krävs för att utföra projektet beskrivs nedan.

Kvalifikationer:

Doktorsexamen, eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. I första hand bör den komma ifråga som avlagt sin examen högst tre år före ansökningstidens utgång.
En bakgrund i utvecklingsbiologi krävs och erfarenhet av studier rörande nervsystemets utveckling är meriterande.

Företräde kommer att ges till sökande med erfarenhet av följande tekniker: bildbehandling, särskilt konfokal och avbildning av levande vävnad; god kunskap och erfarenhet av embryonala modellsystem för ryggradsdjur - särskilt mus och kyckling. Detta innefattar också erfarenhet av avel och djurhantering samt elektroporering av kyckling och/eller musembryon.
Meriterande är också erfarenhet av experimentella tekniker som: cellodling, odling av vävnadssnitt samt erfarenhet av generella metoder som används inom molekylärbiologi och cellbiologi.
Godkänd djurförsökskurs är en fördel även om tillfälle att genomföra kursen kommer att ges. Den sökande ska kunna arbeta både självständigt och som del i ett forskarlag. Stor vikt läggs vid den sökandes lämplighet för det aktuella projektet.

Det förutsätts att den sökande bemästrar vetenskaplig engelska och har goda allmänna kommunikativa färdigheter i engelska (såväl muntligen som skriftligen).

Ansökan ska innehålla:

  1. Ett kort följebrev (ca en A4-sida) med beskrivning av den sökandes forskningserfarenhet, forskningsintresse och lämplighet för projektet.
  2. Curriculum vitae som inkluderar examina, anställningar, publikationslista, samt namn och kontaktinformation för två referenspersoner.

Anställningen gäller för 2 år. Tillträde 1 maj 2018, eller enligt överenskommelse.

Anställningsform Umowa o pracę na czas określony dłuższy niż 6 miesięcy
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-599-18
Kontakt
  • Universitetslektor Sara Wilson, sara.wilson@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2018-03-28
Sista ansökningsdag 2018-04-20

Wróć do ofert pracy