Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Institutionen för Kostvetenskap söker en postdoktor som syftar till en fortsatt utveckling och förstärkning av forskningsmiljön inom hem- och konsumentkunskap vid Umeå universitet och därmed också en säkring av utbildningskvaliteten. Anställningen avser heltid (100 %) under 2 år, med tillträde 180201 eller enligt överenskommelse. Tjänstgöringsort är Umeå och ett aktivt deltagande i institutionens aktiviteter förväntas. Sista ansökningsdag 180104.

Arbetsuppgifter
Som postdoktor förväntas du befästa och vidareutveckla i första hand dina vetenskapliga färdigheter. Arbetsuppgifterna utgörs huvudsakligen av forskning med anknytning till hem- och konsumentkunskap där publicering av forskningsresultat i vetenskapliga tidskrifter och ansökan om externa forskningsmedel utgör en del.

I anställningen ingår 80 % forskning och 20 % undervisning eller annan institutionstjänstgöring.

Behörighet 
Behörig är den som avlagt doktorsexamen i kostvetenskap eller i annat ämne med relevans för inriktningen. I första hand bör den komma ifråga som avlagt examen högst tre år före ansökningstidens utgång om inte särskilda skäl föreligger. 

Vid bedömningen av de sökande kommer särskild vikt att läggas vid vetenskaplig skicklighet. Tidigare vetenskapliga publikationer i internationella tidskrifter som är relevanta för forskningsområdet är en stark merit. Vetenskaplig skicklighet bedöms också genom forskningsplanens kvalitet. Praktiska erfarenheter av pedagogiskt arbete samt erfarenhet av att leda och administrera projekt är meriterande. God förmåga att samverka med andra forskare är ett krav, likaså basal förståelse av svenska och god förmåga att tala och skriva på engelska. Vid tillsättning prioriterar vi sökande som har en utbildningsvetenskaplig profil och en tydlig vision om hur den forskning som planeras inom anställningen kommer att bidra till att säkra utbildningskvalitén i hem- och konsumentkunskap vid Umeå Universitet.

Ansökan
Du ansöker via det elektroniska rekryteringssystemet Varbi senast 180104. Ansökan ska innehålla:

 • personligt brev som sammanfattar kvalifikationer, forskningsintressen samt motiv för ansökan (max 2 sidor)
 • projektplan skriven på engelska som bör innehålla problembeskrivning, syfte, metod samt forskningens relevans för forskningsområdet och grundutbildningen (max 4 sidor exkl. referenslista)
 • meritförteckning med fullständig publikationslista
 • kopia av doktorsavhandlingen samt högst fem relevanta publikationer bifogas
 • kopia av examensbevis
 • namn och aktuella kontaktuppgifter till två referenspersoner

Vid arbetsintervju kan arbetsprov förekomma.

Mer om oss
Institutionen för kostvetenskap, har ett 30-tal medarbetare. Vi utbildar studenter på både grundläggande och avancerad nivå för flera olika professioner med kostvetenskap som bas. Vår forskning är huvudsakligen inriktad mot tvärvetenskapliga aspekter av kost och hälsa. Besök gärna vår hemsida för ytterligare information, här.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Umowa o pracę na czas określony dłuższy niż 6 miesięcy
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-2110-17
Kontakt
 • Cecilia Olsson, cecilia olsson@umu.se, 090-786 64 85
 • Maria Waling, maria.waling@umu.se, 090-786 64 83
Facklig företrädare
 • SACO, 090-786 53 65
 • SEKO, 090-786 52 96
 • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2017-11-22
Sista ansökningsdag 2018-01-04

Wróć do ofert pracy