Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Institutionen för matematik och matematisk statistik söker en förste forskningsingenjör i matematisk statistik, med fokus på utveckling av inferensmetoder för funktionella data med tillämpningar på rörelse- och hjärnavbildningsdata. Anställningen är tidsbegränsad till två år (730 dagar). Sista ansökningsdag är 2018-11-19.

Dina arbetsuppgifter
Forskningen kommer att bedrivas inom ett multidisciplinärt forskningsprojekt som både inkluderar statistisk metodutveckling och tillämpade projekt. De teoretiska projekten är inriktade mot inferensmetoder för funktionella data med fokus på domänselektion, medan de tillämpade projekten kopplar till analys av rörelse- och hjärnavbildningsdata. Projekten kommer att genomföras i nära samarbete med forskare vid institutionen, vid den statistiska enheten vid Handelshögskolan, samt med forskare från andra discipliner.

Vem söker vi?
Du har en doktorsexamen i matematisk statistik, statistik eller motsvarande. Du har dokumenterad erfarenhet av:

 • att utveckla inferensmetoder för funktionella data,
 • att applicera metoder inom funktionell dataanalys till medicinska data,
 • förmåga att arbeta såväl självständigt som i en del av en forskargrupp

Vidare krävs utmärkta kunskaper i programmering i R samt utmärkta skriftliga och muntliga kommunikationsfärdigheter i engelska.

Projektet kommer att vara baserat på ett tvärvetenskapligt samarbete med empiriska forskare. Du har goda sociala färdigheter och arbetar på ett fokuserat och produktivt sätt. Erfarenhet av interdisciplinär forskning och tvärvetenskapliga samarbeten, särskilt kopplat till medicinska tillämpningar, är meriterande.

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad till två år. Institutionen eftersträvar en jämnare könsfördelning bland sina anställda, varför vi gärna ser kvinnor som sökande.

Så här ansöker du
Du ansöker via vårt rekryteringssystem senast 2018-11-19. Logga in och sök via knappen längst ner på sidan. Din ansökan ska innehålla:

 • en kortfattad beskrivning (en sida) av dig själv, dina tidigare forskningsmeriter, vad som gör dig lämpad för projektet och varför du är intresserad av anställningen och ämnesområdet.
 • meritförteckning (CV).
 • vidimerade kopior av betygsutdrag och examensbevis från högskolestudier.
 • en publikationsförteckning.
 • namn och kontaktuppgifter till två referenspersoner.

Mer information
Ytterligare information lämnas av professor Sara Sjöstedt de Luna 090-786 54 06, sara.sjostedt.de.luna@umu.se, universitetslektor Lina Schelin 090-786 55 30, lina.schelin@umu.se, eller prefekt Åke Brännström, 090-786 78 62, ake.brannstrom@umu.se

Välkommen med din ansökan!

Vid institutionen för matematik och matematisk statistik (se www.math.umu.se) bedrivs forskning inom matematik, matematisk statistik, beräkningsvetenskap och matematikdidaktik. Viktiga samarbetspartners är internationella och nationella forskargrupper, industrin, biologiska, skogliga och medicinska institutioner samt handelshögskolan vid Umeå universitet. Utbildning sker inom alla nivåer och har sin tyngdpunkt inom ingenjörs- och civilingenjörsprogram.

Anställningsform Prosjekt lenger enn 6 måneder
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1722-18
Kontakt
 • Sara Sjöstedt De Luna, professor, 090-7865406, sara.sjostedt.de.luna@umu.se
 • Lina Schelin, universitetslektor, 090-7865530, lina.schelin@umu.se
 • Åke Brännström, 090-7867862, ake.brannstrom@umu.se
Facklig företrädare
 • SACO, 090-786 53 65
 • SEKO, 090-786 52 96
 • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2018-10-29
Sista ansökningsdag 2018-11-19

Tilbake til ledige stillinger