Umeå universitet, Handelshögskolan

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Handelshögskolan vid Umeå universitet söker en ekonomiadministratör för ett stimulerande arbete. Har du erfarenhet av ekonomiadministration och tycker om att arbeta i en internationell miljö? Då är det dig vi söker! Ansök senast 2018-07-20.

Arbetsuppgifter

De huvudsakliga arbetsuppgifterna omfattar:
- Hantering av interna och externa leverantörs- och kundfakturor
- Framtagning av underlag samt delaktighet i upprättande av budget, prognoser och bokslut
- Hantering och redovisning av externa medel genom regelbundna projektuppföljningar
- Bistå vid ansökningar och projektplanering
- Att bistå personal och ledning i ekonomiska frågor
- Övriga ekonomiadministrativa uppgifter

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ekonomisk utbildning på högskolenivå med inriktning mot redovisning, eller motsvarande i form av dokumenterad, praktisk erfarenhet. Du bör ha erfarenhet av budget- och prognosarbete och du bör ha god vana av ekonomiadministrativa system.

Du är självgående och ansvarsfull med ett lösningsorienterat arbetssätt och tycker om att lära dig nya arbetsuppgifter. Lyhördhet, förmåga att samverka, god planerings- och analysförmåga är andra egenskaper vi värdesätter i denna rekrytering.

Du har lätt att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Dina kunskaper i Excel är goda.

Erfarenhet av statlig förvaltning inom högskola eller universitet och dokumenterad erfarenhet av ovan nämnda arbetsuppgifter är meriterande.

Villkor

Anställningen är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Ansökan görs via e-rekryteringssystemet och ska vara inkommen senast 2018-07-20.

Mer om Handelshögskolan

Handelshögskolans vision är att vara ett framstående lärosäte vad gäller utbildning i Sverige, att bedriva forskning av hög internationell standard samt att samverka med näringsliv och förvaltning inom såväl som utanför vår region. I samspel med vårt omgivande samhälle bedriver vi utbildning och forskning för att utveckla ansvarstagande ledare med en förståelse för samhällets utmaningar gällande hållbar utveckling.

Vi är ca 150 anställda fördelat mellan vårt kansli och våra enheter för företagsekonomi, nationalekonomi och statistik. Ca 3000 studenter passerar årligen våra kurser och vi bedriver utbildning från grund- till forskarutbildningsnivå i företagsekonomi, nationalekonomi och statistik.

Handelshögskolans kansli har ca 20 anställda. Vi arbetar med stöd till våra lärare och forskare samt studieadministration och studiestöd till våra studenter.

Handelshögskolan har AACSB-ackreditering och är hållbarhetscertifierad enligt miljöledningsstandarden ISO14001. Läs mer om Handelshögskolan här: http://www.usbe.umu.se

Anställningsform Vast dienstverband
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1176-18
Kontakt
  • Klara Nilsson, personalsamordnare, 090-786 76 59, klara.nilsson@umu.se
  • Mikael Lindbäck, administrativ chef, mikael.lindback@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2018-06-20
Sista ansökningsdag 2018-07-20

Terug naar vacatures