Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 14 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Umeå universitet söker nu en förste forskningsassistent att rekryteras för en teknisk servicefunktion med ansvar för drift och utförande av analyser med utrustning för Atomic Force Microscopy (AFM). Anställningen är tidsbegränsad till  22 månader  med start juli 2018 eller enligt överenskommelse.

 

Arbetsuppgifter

Befattningen innebär att du kommer att förse forskare med expertråd i planeringen och genomförandet av analyser med hjälp av Atomic Force Microscopy (AFM) utrustning vid Institutionen för Molekylärbiologi i forskningsprojekt för molekylär infektionsmedicin. Det inbegriper ansvar för tillsyn/underhåll av AFM-utrustningen och för utbildning av användarklubbmedlemmar. Uppgifterna innefattar också experimentell utveckling av metoder som syftar till användning av CRISPR-Cas-genteknik i prokaryota organismer, inklusive obligat anaeroba bakterier. Visst deltagande i undervisning och instruktion av studenter i grundutbildningsprogram och på doktorandnivå vid Institutionen för Molekylärbiologi kan bli aktuellt. Du kommer att övervaka den dagliga användningen vid anläggningen och fungera som kontaktperson mellan användare, AFM-faciliteten och leverantörers servicetekniker.

 

Kompetenskrav

Du har doktorsexamen inom teknik, naturvetenskap eller medicin. Du har omfattande kunskap med dokumenterad erfarenhet av Atomic Force Microscopy och Single-Molecule Force Spectroscopy (SMFS) med AFM utrustning.  Av särskild betydelse är erfarenhet av AFM-analyser med användning av Multimode 8-utrustning (NanoScope) för forskning. Kunskap och erfarenhet av att använda CRISPR-Cas-genteknik i eukaryota och prokaryota celler och organismer krävs för det planerade arbetet.

Du är välorganiserad, har god samarbetsförmåga och uppskattar att arbeta i grupp. Stor vikt läggs på teknisk kompetens, dokumenterad erfarenhet av AFM och SMFS analyser och en personlig motivation för att arbeta med forskning. God förmåga att kommunicera på engelska både i tal och i skrift krävs.

 

Övriga önskvärda kvalifikationer

Vi söker en person som är målmedveten, serviceinriktad och pedagogisk. Du tar egna initiativ och kan självständigt ta ansvar för experimentellt arbete och resultat. Utbildning och forskningserfarenhet inom strukturbiologi och biofysik med tillämpning av så kallad ”single particle” metodik är önskvärt.

 

Ansökan

Ansökan skall göras via e-rekryteringssystemet Varbi senast 2018-07-20.

Ansökan skall innehålla: 

  • Ett personligt brev med en motivering som styrker din lämplighet i förhållande till tjänstens kompetenskrav.
  • CV
  • Publikationslista, examensbevis och övriga intyg eller andra handlingar som styrker din lämplighet för befattningen.
  • Namn och kontaktuppgifter till två referenspersoner.

 

Närmare upplysningar lämnas av Professor Bernt Eric Uhlin, +46-(0)90-7856731, bernt.eric.uhlin(at)umu.se

Anställningsform Contrat de durée déterminée, plus long que 6 mois
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1269-18
Kontakt
  • Bernt Eric Uhlin, Professor, +46907856731 , bernt.eric.uhlin@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2018-06-29
Sista ansökningsdag 2018-07-20

Retour aux postes vacants