Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 14 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Anställningen avser heltid under två år med placering vid Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin, enheten epidemiologi och global hälsa, Umeå universitet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I anställningen ingår att genomföra datainsamlingar, analyser (kvantitativa och kvalitativa) och vetenskaplig produktion i projekt som rör 1) formulering och implementering av evidensbaserade kunskapsunderlag i hälso- och sjukvårdssystem samt 2) regionala samverkans- och stödstrukturers roll i kunskapsstyrningen inom socialtjänsten. Arbetet inkluderar även förberedande och genomförande av projektrapporter, workshops och fältaktiviteter. 

Behörighet

PhD i folkhälsovetenskap inom området implementeringsvetenskap. Goda kunskaper i kvantitativ och kvalitativ metod. Erfarenheter inom ett följande områden; organisationsutveckling, arbets- och organisationspsykologi.

Behörig att anställas som postdoktor är den som avlagt doktorsexamen eller har utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. I första hand bör den komma i fråga som avlagt examen högst tre år före ansökningstidens slut. Om det finns särskilda skäl kan den komma ifråga som har avlagt doktorsexamen tidigare


Övriga önskvärda kvalifikationer

Mycket goda kunskaper i svenska, engelska i både tal och skrift.

Erfarenhet av att skriva vetenskapliga rapporter och kommunicera vetenskapliga resultat till det omgivande samhället och offentliga myndigheter.


Ansökan ska innehålla

  • Personligt brev
  • CV/meritförteckning
  • Vidimerade kopior av betyg och examensbevis
  • Kontaktuppgifter till 2 referenspersoner från vilka rekommendationsbrev kan begäras

Du ansöker via vårt rekryteringssystem Varbi. Ansökan ska vara inkommen senast 13 juli 2018.

Närmare upplysningar lämnas av enhetschef Anna-Karin Hurtig, anna-karin.hurtig@umu.se, +46 90-786 67 30.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Contrat de durée déterminée, plus long que 6 mois
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1238-18
Kontakt
  • Anna-Karin Hurtig, 090-7851164
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2018-06-25
Sista ansökningsdag 2018-07-13

Retour aux postes vacants