Umeå universitet, Universitetsförvaltningen

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Enhetschef Lokalförsörjningsenheten
Vi söker dig som vill vara med och skapa ett attraktivt universitetsområde, där studenter gärna vistas och där den fysiska miljön stödjer livet på universitetsområdet. Du vill även säkerställa en bra arbetsmiljö för våra anställda med rum för gränsöverskridande möten såväl inom akademin som med det omgivande samhället.

Arbetsuppgifter
Som enhetschef för Lokalförsörjningsenheten kommer du att arbeta med strategiska fastighets- och samhällsbyggnadsfrågor, där du verkar för en professionell, långsiktig och hållbar utveckling av universitetsområdet. Du kommer att ha personal-, verksamhets- och budgetansvar och företräder universitetet i nätverk nationellt, regionalt och lokalt. Ansvar för förhandling och avtal med kunder och leverantörer samt säkerställande av leverans och utveckling av lokaler är en naturlig del i arbetet. Enheten ansvarar även för universitetets fysiska arbetsmiljö, miljö och säkerhet.

Befattningen är direkt underställd Verksamhetsområdeschefen för Infrastruktur där förutom Lokalförsörjningsenheten även Universitetsservice och IT-enheten ingår. Enheten har totalt 13 medarbetare och hyr idag lokaler som motsvarar ca 244 000 m2.

Kvalifikationer
Vi söker dig med flerårig erfarenhet av strategiskt chefsuppdrag inom fastighets- och samhällsbyggnadsfrågor. För att klara uppdraget krävs att du har förmåga och erfarenhet av att driva verksamhetsutveckling- och förändringsarbete i såväl linjen som i projektform med kravställning i samarbete med verksamheten samt att arbeta i samverkan med både interna och externa parter för att åstadkomma resultat. En förutsättning för rollen är att du har en väl utvecklad kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Du ska vidare kunna uppvisa dokumenterad ledarerfarenhet där du haft ansvar för personal-  ekonomistyrning och budgetarbete samt erfarenhet av att förvalta och upphandla avtal. För att lyckas i rollen ser vi att du har tidigare erfarenhet av att sitta med samt leda en ledningsgrupp.

Egenskaper
Som person är du initiativrik och drivande samt har förmågan att kommunicera den strategiska helheten och verksamhetens mål för både medarbetare, ledning och andra intressenter. Du har en förmåga att inspirera och motivera utifrån universitetens vision och mål, är lyhörd samt en tydlig ledare med förmåga att delegera för att uppnå uppsatta mål. Vidare är det centralt att du är strukturerad, analytisk och kvalitetsmedveten. Du har lätt för att samarbeta och bygga långsiktiga relationer både internt och externt. Vi ser även att du har ett strategiskt tänkande med ett ledningsperspektiv, är lösningsorienterad med förmåga att fatta beslut.

Meriterande
Erfarenhet från universitet/högskola eller annan offentlig verksamhet ses som meriterande. Även erfarenhet av att ha drivit organisationsförändringar i akademisk miljö eller offentlig verksamhet samt erfarenhet av exempelvis bygg- och/eller fastighetsbransch ses som meriterande.

Vid urval kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Provanställning kan komma att tillämpas.

Närmare upplysningar lämnas av
Universitetsdirektör Caroline Sjöberg, tel. 090-786 62 00, caroline.sjoberg@umu.se. Vid frågor kring rekryteringsprocessen kontakta vår utvecklingskonsult Linda Björklund, tel. 090-786 78 63, linda.bjorklund@umu.se.

Facklig information lämnas av Saco-S 090-786 53 65, Seko 090-786 52 96 och ST 090-786 54 31.

Ansökan
Din ansökan skickas in via universitetets rekryteringssystem Varbi och ska vara inkommen till Umeå universitet senast den 31 augusti 2018.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Contrat de durée indéterminée
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1135-18
Kontakt
  • Caroline Sjöberg, 090-786 62 00
  • Linda Björklund, 090-786 78 63
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2018-06-11
Sista ansökningsdag 2018-08-31

Retour aux postes vacants