Statsvetenskapliga institutionen

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 000 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Vi söker en projektassistent till forskningsprogrammet Varianter av fred. Omfattningen av anställningen är mellan 40-60 % enligt överenskommelse med personen som erhåller anställningen. Tidsperioden är 8 månader med tillträde 15 mars 2019 eller enligt överenskommelse.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna är primärt datainsamling i Sri Lanka. I detta ingår resor till olika områden inom landet samt vid behov självständigt arbeta med rekrytering av lokala forskningsassistenter i projektet, t.ex. översättning i samband med intervjuer.

Den som anställs kommer att arbeta i forskningsprogrammet Varianter av fred som finansieras av Riksbankens Jubileumsfond. För en detaljerad beskrivning av forskningsprogrammet besök webbplatsen: www.varietiesofpeace.net.

Kvalifikationer
Behörig att anställas är den som har minst en masterexamen i freds- och konfliktstudier, statsvetenskap eller relaterade ämnen, eller utländsk examen som anses likvärdig.

Vi söker dig som antingen är verksam i eller utanför Sri Lanka och som har djupgående kunskap om konflikter och fredsprocesser i landet. Du ska ha dokumenterad erfarenhet av arbete med dessa frågor samt av fältarbete i Sri Lanka. God förmåga till kvalitativ datainsamling och dokumentering är ett krav. Sökanden ska kunna uttrycka sig väl på engelska i både tal och skrift.

Ett brett nätverk av kontakter i Sri Lanka, gärna i olika konfliktdrabbade regioner, är en fördel. Förmåga att bedriva självständig forskning samt god samarbetsförmåga är viktiga meriter. Erfarenhet av enkätundersökningar är också en merit.

Ansökan
Du ansöker via vårt rekryteringssystem Varbi.

Ansökan ska innehålla:

  • Personligt brev
  • CV/meritförteckning
  • Vidimerade kopior av betyg och examensbevis
  • Eventuella övriga meriter som du vill åberopa

Närmare upplysningar lämnas av forskare Malin Åkebo, 090-786 57 50, malin.akebo@umu.se.

Statsvetenskapliga institutionen vid Umeå universitet har drygt 60 anställda. Institutionen har forskning bl.a. inom områdena freds- och konfliktstudier, lokal och regional politik och förvaltning samt politik för miljö, klimat och hållbar utveckling (för mer information, se http://pol.umu.se/).

Ansökan ska vara inkommen senast 7 februari 2019.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Määräaikainen yli 6 kuukautta
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40-60 %
Ort Sri Lanka
Land Sri Lanka
Referensnummer AN 2.2.1-83-19
Kontakt
  • Malin Åkebo, forskare, 090-786 57 50, malin.akebo@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-01-18
Sista ansökningsdag 2019-02-07

Takaisin avoimiin työpaikkoihin