Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 31 500 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

På institutionen för samhällsmedicin och rehabilitering bedriver vi forskning och undervisning på våra sex enheter: Arbetsterapi, Fysioterapi, Geriatrik, Idrottsmedicin, Rehabiliteringsmedicin och Rättsmedicin.

Institutionen för Samhällsmedicin och Rehabilitering, en flervetenskaplig forsknings- och utbildningsmiljö, utannonserar nu en befattning som postdoktor under två år.

Om anställningen

Forskningen kommer att ske inom ramen för det Strategiska Forskningsområdet Vård, SFO-V. Det strategiska forskningsområdet bedrivs i samarbete mellan Karolinska Institutet och Umeå universitet. Mer information om det strategiska forskningsprogrammet finns på http://ki.se/forskning/strategiska-forskningsomradet-vard-sfo-v. Placeringsort är Umeå.

Anställningen avser heltid under två år. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse, dock senast 2015-09-15.

Om projektet

Forskningsprojektet syftar till att främja aktivitet och delaktighet för äldre personer med hjälp av ny teknik. Som postdoktor kommer du att ingå i ett team av juniora och seniora forskare från olika discipliner. Det aktuella projektet är en del av ett flerårigt forskningsprojekt som fokuserar på att tillsammans med äldre (deltagande aktionsforskning) utveckla innovativa datorbaserade lösningar till nytta för vardagslivet. Projektet genomförs i norra Sveriges glesbygd och tätort.

Den vi söker

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen, högst tre år före ansökningstidens utgång, inom ämnesområden som arbetsterapi, fysioterapi, omvårdnad, folkhälsa, datavetenskap, informatik, kognitionsvetenskap eller annat för projektet relevant område. Det är meriterande att ha erfarenheter av hälsofrämjande arbete bland äldre och kunskaper om beteendeförändringar. I anställningen ingår att planera och genomföra forskning, i norra Sveriges glesbygd och tätorter, i samarbete med forskargruppen och äldre personer. Det är därför nödvändigt att kunna prata svenska liksom att ha körkort B.

Så här ansöker du

Du ansöker via vårt rekryteringssystem. Logga in och sök via knappen längst ner på sidan.

Din ansökan ska innehålla

  • CV samt en motivering till hur du kan bidra till forskningsområdet (max 2 A4 sidor)
  • Kontaktuppgifter till två namngivna referenser
  • En kortare beskrivning av din tidigare forskningserfarenhet.

Om du önskar ytterligare information, var god kontakta
Ingeborg Nilsson (arbetsterapi): ingeborg.nilsson@umu.se,
Lillemor Lundin-Olsson (fysioterapi): lillemor.lundin.olsson@umu.se
eller Helena Lindgren (datavetenskap): helena.lindgren@umu.se

Vi vill ha din ansökan senast 2015-06-14

Anställningsform Temporary position longer than 6 months
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-564-15
Kontakt
  • Lillemor Lundin-Olsson, 090-7869135
  • Ingeborg Nilsson, 090-7866133
  • Helena Lindgren, 090-7867773
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2015-05-18
Sista ansökningsdag 2015-06-14

Return to job vacancies