Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Pedagogiska institutionen söker en universitetsadjunkt i pedagogik till vårt undervisningsuppdrag på idrottslärar- och polisutbildningen. Anställningen är tillsvidare och på heltid (100%) med tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av undervisning i de professionsnära inslagen i idrottslärar- och polisutbildningarna. Utöver undervisning ingår tillhörande administration och examination i arbetsuppgifterna.

Behörighet

Behörig att anställas som universitetsadjunkt är den som har ämneslärarexamen i idrott och hälsa eller motsvarande.

Bedömningsgrunder och avvägning mellan bedömningsgrunderna

Dokumenterad erfarenhet av undervisning inom idrottsområdet samt pedagogisk skicklighet inom området utgör bedömningsgrunderna.

Särskild vikt kommer att fästas vid erfarenhet av praktisk undervisning inom idrottsområdet. Erfarenhet av undervisning inom universitet samt pedagogisk högskoleutbildning är meriterande liksom erfarenhet från program- och kursutvecklingsarbete inom aktuellt ämnesområde. Särskilt meriterande är kandidat-eller magisterexamen i idrottspedagogik/pedagogik. Vid tillsättning kommer universitetet främst att beakta den som efter en kvalitativ helhetsbedömning av kompetens och skicklighet bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra aktuella arbetsuppgifter. Som person är du strukturerad, lösningsfokuserad, kan arbeta självständigt och har god förmåga att samarbeta.

Behörighets- och bedömningsgrunderna återfinns i Anställningsordning för lärare vid Umeå universitet. I rekryteringsprocessen kan det bli aktuellt med intervjuer, provföreläsningar och referenstagning.

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-238-19
Kontakt
  • Oscar Rantatalo, universitetslektor/Studierektor, +46 90 7866564
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-04-15
Sista ansökningsdag 2019-05-13

Return to job vacancies