Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Arbetet innebär delaktighet i allt från skapandet av uppgifter till slutgranskning av kommande prov. För detta arbete söker vi dig som är en legitimerad och yrkeserfaren gymnasielärare i matematik. Sista ansökningsdag är 2019-05-02.

Arbetsuppgifter
Arbetet innebär att vara delaktig i utvecklingen av prov- och bedömningsmaterial för gymnasieskolans kurs 2-4 i matematik. I huvudsak betyder det utveckling, bearbetning, granskning, analys och sammanställning av material och modeller för bedömning av elevers kunskaper.

Kvalifikationer
Du är en legitimerad gymnasielärare i matematik med god undervisningserfarenhet. Du är van att arbeta med Microsoft Office-program såsom Word och Excel och är väl förtrogen med gymnasieskolans ämnesplan i matematik. Tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter liksom erfarenhet av att använda avancerade digitala verktyg såsom t.ex. GeoGebra eller CAS i undervisningen, är meriterande.

För arbetet krävs att du är noggrann, analytisk, kreativ och initiativrik samt givetvis att du är intresserad av att utveckla uppgifter och metoder för kunskapsbedömning. Vidare krävs god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift. Att arbeta självständigt med eget ansvar ingår som en del av arbetet, men då arbetet till stor del sker tillsammans med andra är även god samarbets- och kommunikationsförmåga en förutsättning. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Villkor
Anställningen är på heltid och tillsvidare med tillträde i augusti 2019. Provanställning om 6 månader kan komma att tillämpas. Arbetet kan inte utföras på distans utan förutsätter fysisk närvaro i verksamheten.

Ansökan
Till ansökan bifogas:

- CV
- Personligt brev
- Examensbevis
- Lärarlegitimation
- Intyg/betyg och övriga merithandlingar du vill åberopa.

Din ansökan ska skickas in via vårt e-rekryteringssystem och vara inkommen till Umeå universitet senast 2019-05-02.

Mer om oss
Institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap har drygt 115 anställda verksamma inom utbildning, forskning och uppdragsverksamhet. Institutionen har en bred profil som vilar på en tvärvetenskaplig och praxisnära grund. För mer information om institutionens verksamhet se: http://www.edusci.umu.se/.
Vid institutionen framställs, på uppdrag av Skolverket, nationella prov och andra bedömningsmaterial i matematik och naturvetenskapliga ämnen för grundskola och gymnasial utbildning. Denna verksamhet bedrivs inom projektgruppen för Nationella prov som för närvarande sysselsätter drygt 20 personer varav nästan hälften är provutvecklare inom nationella prov i matematik för gymnasieskolan.

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-632-19
Kontakt
  • Anna Lind Pantzare / projektledare, 090-786 6836
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-04-11
Sista ansökningsdag 2019-05-02

Return to job vacancies