Umeå universitet, Universitetsförvaltningen

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Internationalisering vid Umeå universitet bedrivs på många olika nivåer och omfattar både medarbetare och studenter. International Office arbetar med universitetsgemensamma frågor inom internationalisering. I vårt uppdrag ingår ansvar för universitetets deltagande i flertalet utbytesprogram, nätverk och andra samarbeten, att stödja mobilitet för studenter och medarbetare, studieavgiftsadministration, internationell studentrekrytering och internationell alumnverksamhet. Vi arbetar i nära samarbete med institutioner, fakulteter och andra enheter. Vi ansvarar för universitetsövergripande utbytesavtal och samordnar universitetets deltagande i flera utbytesprogram och nätverk. International Office är en självständig enhet inom universitetets förvaltning med 15 anställda. Vi kan erbjuda en dynamisk arbetsplats med spännande möten med studenter, lärare och samarbetspartners
från hela världen.

Beskrivning
International Office söker en internationell koordinator som kopplas till vår International Housing Office med uppgift att ge stöd och service till internationella studenter som ordnar sitt boende via Umeå universitet.Vi söker en person som är serviceinriktad och har ett intresse för internationella frågor. Anställningen är ett vikariat på 50%.

International Housing Office (IHO) hjälper studieavgiftsbetalande studenter och utbytesstudenter från olika partneruniversitet med boende. Vårt bostadsbestånd består av ca 600 studentrum som finns i fem olika studentbostadsområden utanför campus, men inom gångavstånd från campus. 

Arbetsuppgifter
Anställningen är primärt kopplat till International Housing Office (IHO). Arbetsuppgifterna inkluderar hantering av ansökningar till IHO, fakturering, samt information och aktiviteter kopplad till tilldelning och återlämning av studentrum

Kvalifikationer
Vi söker dig med examen från universitet/högskola.
Du skall ha goda kunskaper i engelska och svenska i tal och skrift och kunna använda engelska som arbetsspråk.
Du skall ha goda datorkunskaper samt erfarenhet av att jobba med administrativa system.
Du har god initiativ- och organisationsförmåga med sinne för detaljer och även en pedagogisk förmåga i form av att kunna kommunicera och förklara regler och förordningar.
Du trivs i mötet med människor och har en professionell inställning med hög servicenivå i såväl interna som externa kontakter.

Villkor
Visstidsanställning på 50% till 2019-07-14. Tillträde omgående.

Anställningsform Temporary position shorter than 3 months
Anställningen avslutas 2019-07-14
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-619-19
Kontakt
  • Ingrid Svensson, enhetschef , 090-786 56 35
  • Tatja Anundsson, HR-specialist, 090-786 70 30
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-04-16
Sista ansökningsdag 2019-04-23

Return to job vacancies