Umeå universitet, Universitetsförvaltningen

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Till Internationell Office söker vi nu en internationell koordinator med uppgift att arbeta med administrationen kring studieavgiftsbetalande internationella studenter. Befattningen avser en visstidsanställning på 100% under 12 månader. Tillträdesdatum snarast eller enligt överenskommelse.

Beskrivning
Internationalisering vid Umeå universitet bedrivs på många olika nivåer och omfattar både medarbetare och studenter. International Office arbetar med universitetsgemensamma frågor. Tillsammans med institutioner, fakulteter och andra enheter arbetar vi för att utveckla internationella samarbeten och stödja mobilitet för medarbetare och studenter. Vi ansvarar för universitetsövergripande utbytesavtal och samordnar universitetets deltagande i flera utbytesprogram och nätverk. International Office är en självständig enhet inom universitetets förvaltning med 15 anställda. Vi kan erbjuda en dynamisk arbetsplats med spännande möten med studenter, lärare och samarbetspartners från hela världen.

Arbetsuppgifter

I dina arbetsuppgifter ingår i huvudsak följande:

 • Administrera och utveckla ekonomihanteringen gällande studieavgifter för internationella avgiftsbetalande studenter
 • Administrera och utveckla stipendiehanteringen för internationella avgiftsbetalande studenter
 • Informera, kommunicera och ge service till internationella studenter
 • Informera, kommunicera och ge service till utbildningsprogram, institutioner, fakulteter samt övriga berörda inom universitet och andra myndigheter
 • Vara uppdaterad i relevanta regelverk
 • Samverka nationellt i frågor som rör studieavgifter och stipendier för internationella avgiftsbetalande studenter

Kvalifikationer

Vi söker dig som har intresse för internationella frågor, gärna inom högre utbildning. Du har en examen från universitet/högskola, gärna inom ekonomi, juridik eller annat samhällsvetenskapligt område. Du ska ha erfarenhet av självständigt kvalificerat administrativt arbete; med fördel har du arbetat med ekonomihantering och olika databaser. Du ska ha goda datorkunskaper samt vana vid att arbeta med Excel eller liknade program. Tidigare erfarenhet av administrativt arbete inriktat mot internationalisering inom universitet/högskola och kännedom om de regelverk som styr arbetet är meriterande. Du ska ha mycket goda kunskaper i engelska och svenska i tal och skrift och kunna använda engelska som arbetsspråk. Du ska även ha erfarenhet av kontaktskapande arbete, såväl internt som externt, gärna inom en större organisation.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker dig som har en professionell inställning med hög servicenivå i såväl interna som externa kontakter. Du har god initiativ- och organisationsförmåga med sinne för detaljer. Det innebär att du är flexibel och känner det stimulerande att jobba i en miljö med varierande arbetsuppgifter och på olika nivåer. Arbetet kräver också att du är öppen och fungerar väl i arbete som utförs självständigt såväl som i grupp.

Villkor
Visstidsanställning 100% under 12 månader.

Anställningsform Temporary position longer than 6 months
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-586-19
Kontakt
 • Ingrid Svensson, enhetschef , 090-786 56 35
 • Helena Gradin, biträdande enhetschef, 090-786 51 05
 • Tatja Anundsson, HR specialist, 090-786 70 30
Facklig företrädare
 • SACO, 090-786 53 65
 • SEKO, 090-786 52 96
 • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-04-09
Sista ansökningsdag 2019-04-23

Return to job vacancies