Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Institutionen för Strålningsvetenskaper söker en förste forskningsingenjör inom området biofluiddynamik. Anställningen är på heltid och tidsbegränsad till 1 år med start 1 januari 2019. Sista ansökningsdag är 2018-10-05.

Beskrivning av arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av projektledning och dataanalys inom en nordisk multicenter-studie om användandet av likvordynamiska undersökningar vid tillståndet Normaltryckshydrocefalus. Du kommer att bidra till datainsamling i Umeå och vara kontaktperson för övriga ingående studiecenter, samt ansvara för slutgiltig datahantering och statistik. Vidare ingår att skriva forskningspublikationer kring studiens resultat.

Kompetenskrav

VI söker dig som har doktorsexamen inom medicinsk teknik/biofluidmekanik. Goda kunskaper i programmering i MATLAB. Kunskap om tryckmätningar in vivo och biofluidmekanik. God förmåga att självständigt bedriva forskning och att kommunicera forskningsresultat i tal och skrift på engelska. God förmåga att kommunicera med svenska och internationella medicinska samarbetspartners och utveckla samarbetet med dessa.

Önskvärda kvalifikationer

Erfarenhet av analys av intrakraniellt tryck och data från likvordynamiska undersökningar samt av datainsamlingssystemet REDCap. Erfarenhet som internationell postdoktor eller motsvarande. Du bör vara kreativ, initiativrik, självständig och ha en god förmåga att samarbeta.

Anvisningar för ansökan

Ansökan görs via vårt rekryteringssystem och skall innehålla:

  • Ett personligt brev som kort beskriver dina kvalifikationer och kompetensområden samt varför du är intresserad av anställningen
  • CV
  • Styrkta kopior av betyg och intyg
  • Namn och kontaktuppgifter till två referenspersoner

Upplysningar

Lämnas av Anders Eklund, Institutionen för Strålningsvetenskaper, 090-785 40 24, anders.eklund@umu.se.

 

Välkommen med din ansökan!Anställningsform Temporary position longer than 6 months
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1477-18
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2018-09-14
Sista ansökningsdag 2018-10-05

Return to job vacancies