Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Arbetsuppgifter

Som studieadministratör ger du stöd och service i studieadministrativa frågor till studenter och undervisande personal. Du arbetar med hela processen från att kurser skapas till att studenten avslutat sina studier hos oss. De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av löpande studieadministration kopplat till institutionens utbildningsprogram och kurser, som till exempel registrering av studenter, tentamensadministration, resultatrapportering, lägga in kursplaner, utbildningsrelaterad webbpublicering samt andra uppgifter relaterade till kurs- och programadministration. Övriga administrativa arbetsuppgifter kan förekomma. Arbetet innebär nära kontakt med studenter och du kommer också att ha ett nära samarbete med studierektor, lärare och studievägledare. Som studieadministratör ingår du också i vårt administrativa team som består av samordnare, ekonomi- och personaladministratör.

Kompetenskrav

Vi söker dig som har examen på lägst gymnasienivå eller motsvarande samt några års erfarenhet av självständigt administrativt arbete. Du ska ha datorvana med goda kunskaper i Officepaketet. Då arbetet innebär daglig kontakt med studenter och lärare söker vi dig med god servicekänsla och samarbetsförmåga. Du är ansvarstagande och har förmågan att arbeta självständigt och löser förekommande arbetsuppgifter med hög kvalité. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övriga önskvärda kvalifikationer

Erfarenhet av utbildningsadministration inom högskolan samt av studieadministrativa system liksom kunskaper och erfarenhet av webbpublicering är meriterande.

Villkor

Anställningen är tillsvidare på heltid (100 %) med tillträde 2018-09-01 eller enligt överenskommelse.

Provanställning 6 månader kan komma att tillämpas.

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1237-18
Kontakt
  • Maria Rönnberg, 090-786 63 38
  • Per Hallberg, 090-786 80 62
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2018-06-26
Sista ansökningsdag 2018-07-17

Return to job vacancies