Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 14 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Vikarierande Personaladministratör till institutionen för molekylärbiologi till att bistå prefekt, gruppledare samt medarbetare i diverse personalrelaterade frågor. Anställningen är ett vikariat på 100% på ca 14 månader med start omgående eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är den 6 Augusti 2018. Intervjuer och urval kommer att ske löpande.

Arbetsuppgifter

Som personaladministratör bistår du prefekt och gruppledare i diverse frågor inom personalområdet såsom rekryteringsprocesser, rehabiliteringsärenden, arbetsmiljö, arbetsrätt med mera. Du kommer att vara rådgivande och stödja det löpande personalarbetet utifrån gällande författningar, lokala och centrala avtal samt policys/riktlinjer. Vid behov medverka vid, samt bistå prefekt och medarbetare vid övertalighetsprocesser. Arbetet kan även komma att innebära löpande budgetuppföljning och bokslut, främst med fokus på personal- och bemanningsplanering.

Du kommer att stödja medarbetare i diverse frågor som kan uppstå, exempelvis rörande anställning, svensk arbetslagstiftning, semester osv. På grund av att vi är en institution med en stor andel internationella medarbetare är frågor gällande exempelvis svenska lagar och avtal, uppehållstillstånd och svensk sjukförsäkring sådana som kan uppstå. Du kommer även hålla i introduktion av nyanställda och stipendiater inom de personalrelaterade områdena. 

Du kommer att utföra personaladministrativa uppgifter såsom anställningsärenden (rekryteringsprövningar, tjänstledigheter, uppsägningar osv.), samt arvodesräkningar, stipendier, annonsering och handläggning av anställningsärenden i e-rekryteringssystemet med mera. Det kommer även att innebära övrigt förekommande arbetsuppgifter som rör personal och administration såsom exempelvis att översätta dokument med mera.

Kompetenskrav

Vi söker dig som har en akademisk grundexamen med inriktning mot personalområdet, såsom programmet för personal- och arbetslivsfrågor eller motsvarande samt har arbetslivserfarenhet inom personaladministration. Du ska ha god datorvana samt goda kunskaper inom MS-Office-programmen.

Vi söker dig med hög personlig mognad, integritet och hög servicekänsla, samt förmåga och erfarenhet av att arbeta självständigt och ta eget ansvar. Vi lägger stor vikt vid förmåga att samarbeta, kommunicera samt sträva mot gemensamma mål eftersom den administrativa funktionen utgör ett team och är central inom vår institution. Du har en mycket god förmåga att organisera, planera och prioritera mellan arbetsuppgifter, och är noggrann. Eftersom majoriteten av vår personal inte har svenska som modersmål talar vi engelska inom institutionen. Därför krävs en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska såväl som på svenska.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av HR-arbete från högskolesektorn, samt att du har erfarenhet av de system som vi använder såsom Primula, Varbi, Dirigenten och Adato.

Så här ansöker du

Du ansöker via vårt rekryteringssystem. Din ansökan ska innehålla:

  • Personligt brev
  • CV
  • två till tre referenser.

Mer om institutionen för molekylärbiologi

Befattningen är placerad vid institutionen för molekylärbiologi. Institutionen tillhör både den teknisk-naturvetenskapliga och den medicinska fakulteten, och har idag ca 200 medarbetare. Det är en internationellt präglad institution med medarbetare från hela världen. Största delen av institutionens arbete för forskning och forskarutbildning samt grundutbildning på flera olika utbildningsprogram. Institutionens forskning innefattar flera molekylärbiologiska forskningsområden: Mikrobiologi, infektionsbiologi, cellbiologi, neurobiologi, tumörbiologi, utvecklingsbiologi och forskning baserad på genetiska modellorganismer. För mer information, www.molbiol.umu.se.

 

 

 

Anställningsform Temporary position longer than 6 months
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1222-18
Kontakt
  • Jannike Carlsson, Personaladministratör, 090-7856702, jannike.carlsson@gmail.com
  • Anna Berghard, Prefekt , anna.berghard@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2018-06-21
Sista ansökningsdag 2018-08-20

Return to job vacancies