Umeå universitet, Universitetsförvaltningen

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 31 500 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Anställningen är heltid och avser ett vikariat under en föräldraledighet. Tillträde i december 2017.

Arbetsuppgifter:

Du ska som lönespecialist bidra till att rätt lön betalas ut till rätt person vid rätt tillfälle. I arbetsuppgifterna ingår administration av löner, ersättningar och arvoden i personal- och lönesystemet Primula. Du ska tolka och tillämpa de regelverk som rör anställningsvillkor såsom ledigheter, sjukfrånvaro, semester m m  samt kontrollera och kvalitetssäkra de underlag som du får. Som lönespecialist har du kontakt med chefer, administratörer och medarbetare inom myndigheten, men arbetet innebär även kontakt med andra myndigheter, t ex när det gäller skatter och socialförsäkring. Du ska kunna ge konsultativt stöd inom löneadministrationens verksamhetsområde och informera i sakfrågor, regelverk, rutiner och tillämpningen av lönesystemet. 

Kompetenskrav:
Vi söker dig som har examen inom löneområdet från YH/KY-utbildning eller av arbetsgivaren bedömd likvärdig erfarenhet.

Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.  Du ska ha mycket god förmåga att samarbeta, du har god servicekänsla och hög integritet. Du är en person som utmanas och stimuleras av utveckling och förbättringar och att skapa resultat som ger mervärde i verksamheten. Du är ansvarstagande och drivande i det dagliga arbetet och är noggrann med förmåga att se till helheten. Du ska vara kvalitetsmedveten, strukturerad och kunna arbeta självständigt, samt ha god datorvana med goda kunskaper i Office-paketet.

Meriterande:
är tidigare erfarenhet av arbete med löneadministration och erfarenhet från högskola eller universitet. Meriterande är också vana att arbeta utifrån lagar, avtal och regelverk, gärna från statlig verksamhet, och vana tillämpa dessa.  Du får gärna ha tidigare erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Närmare upplysningar lämnas av bitr personalchef Ann-Christin Edlund, ann-christin.edlund@umu.se

Facklig information lämnas av SACO, tel 090-786 5365, SEKO civil, tel 090-786 52 96 samt ST, tel 090-786 54 31.

Din ansökan skickas in via universitetets rekryteringssystem Varbi och ska vara inkommen till Umeå universitet senast 4 okotber 2017.

Välkommen med din ansökan!


Anställningsform Temporary position longer than 6 months
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1585-17
Kontakt
  • Ann-Christin Edlund, 090-7869165
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2017-09-13
Sista ansökningsdag 2017-10-04

Return to job vacancies