Kansliet för teknik och naturvetenskap

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 000 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Vi söker dig som har doktorsexamen, gärna inom naturvetenskap eller teknik. Du har god kännedom om de regelverk som styr utbildning inom högskolan och intresse för kvalitets- och utvecklingsfrågor. Som utbildningsledare har du en aktiv och samordnande roll i fakultetens kvalitets- och utvecklingsarbete inom utbildningsområdet. Anställningen är på heltid och tillsvidare. Tillträde 1 februari 2019 eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 23 november 2018.

Arbetsuppgifter

Som utbildningsledare kommer du att ha en aktiv och samordnande roll i fakultetens kvalitets- och utvecklingsarbete inom utbildningsområdet. Du är föredragande i utbildningsfrågor i fakultetens utbildningskommitté och i fakultetsnämnden. Som utbildningsledare och utbildningsspecialist hos oss får du ett viktigt och utåtriktat uppdrag att stötta flera personalkategorier vid fakulteten i utbildningsfrågor. Till arbetsuppgifterna hör också löpande administrativt arbete såsom handläggning av ärenden fram till beslut, att föra protokoll och hantera administrativa system. Som utbildningsledare arbetar du nära ett stort antal människor inom fakulteten och universitetet: fakultetsledning, fakultetskansli, programansvariga, studierektorer, prefekter, lärare och administratörer.

I arbetsuppgifterna ingår att medverka i arbetsgrupper på olika nivåer inom universitetet liksom deltagande i nationella och internationella nätverk. Arbete med samverkan med det omgivande samhället ingår i arbetsuppgifterna. Andra arbetsuppgifter vid fakultetskansliet kan också förekomma.

Kvalifikationer

För anställningen krävs doktorsexamen, gärna inom naturvetenskap eller teknik eller motsvarande. Du har god kännedom om de regelverk som styr utbildning inom högskolan, liksom ett intresse för kvalitets- och utvecklingsfrågor. Vidare har du dokumenterad erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete, exempelvis ärendehantering, planering, uppföljning och utvärdering eller andra administrativa erfarenheter. Arbetet ställer stora krav på lyhördhet och effektivitet.

Då du har många kontakter är det viktigt att du har förmågan att kommunicera muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska, samt att du förmedlar kunskap på ett tydligt och professionellt sätt. 

Som person har du god servicekänsla, är bra på att hantera arbetstoppar och har god förmåga att skapa och bevara yrkesmässiga relationer. Du trivs med att arbeta både självständigt och i team. Vi ser även att du kan prioritera utifrån en helhetssyn samt att du arbetar lösningsfokuserat. Du tar initiativ och har god analytisk förmåga. Arbetet kräver vidare att du är strukturerad och att du slutför dina arbetsuppgifter. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Övriga önskvärda kvalifikationer

Tidigare erfarenhet av ledningsuppdrag är meriterande liksom att du har ett brett kontaktnät inom och utanför universitetet. Undervisningserfarenhet på högskolenivå är meriterande liksom god kännedom om högskoleområdet och erfarenhet av förvaltningsrättsliga frågor.

Villkor

Anställningen är på heltid och tillsvidare med tillträde 1 februari 2019 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Din fullständiga ansökan ska innehålla:

  • Personligt brev där du bland annat beskriver din bakgrund i perspektiv av krav för anställningen samt dina tankar om hur du ser på arbetet som utbildningsledare
  • Fullständigt CV
  • Styrkta kopior av relevanta examensbevis och kursintyg
  • Kontaktuppgifter till två referenspersoner
  • Övriga handlingar som du vill åberopa

Din ansökan ska vara skriven på svenska och skickas in till oss via vårt elektroniska rekryteringssystem. Logga in i systemet och ansök via knappen i slutet av denna sida.

Sista ansökningsdag är 23 november 2018.

Mer om oss

På kansliet för teknik och naturvetenskap arbetar 15 personer. Kansliet ger verksamhetsstöd till institutioner, fakultetsnämnd, kommittéer samt universitetet centralt. Verksamhetsstödet innefattar områden som anställningar och personal, budget och ekonomi, forskning och forskar­utbildning, kommunikation och studentrekrytering, samverkan samt utbildning på grundnivå och avancerad nivå. Kansliet samarbetar även med universitetsförvaltningens enheter och medverkar i utredningar och remisser på uppdrag av universitetets ledning.

Anställningsform Fastansat
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1770-18
Kontakt
  • Åsa Boily, 090-786 63 76, asa.boily@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2018-10-31
Sista ansökningsdag 2018-11-23

Tilbage til Ledige stillinger