Umeå universitet, Teknisk naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 000 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Umeå marina forskningscentrum (UMF) är en centrumbildning vid Umeå universitet, med uppgift att stödja marin forskning, utföra miljöanalys samt sprida information om forskning och miljötillståndet i havet med fokus på Bottniska viken. I vårt uppdrag ingår att vara värd för Havsmiljöinstitutet, enheten vid Umeå universitet. UMF ligger i Norrbyn, 40 km söder om Umeå, och har 20 anställda.

Vi behöver nu anställa en laboratorieingenjör inom vår miljöanalysverksamhet. Anställningen avser heltid och är tidsbegränsad under perioden 2017-10-02--2018-09-30.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med provtagningar och analyser inom UMF:s miljöanalysverksamhet. I arbetet ingår fältarbete till havs under 2-5 dagar långa expeditioner ombord på forskningsfartyg. Du kommer att utföra hydrografiska, kemiska och biologiska provtagningar och analyser, såväl ombord på fartyg som på laboratorium. Fältarbetet genomförs året runt och är stundtals fysiskt krävande. Vintertid kan provtagning på is med svävare eller snöskoter förekomma. Fältprovtagning och analyser sker inom ramarna för ackrediterad verksamhet. I arbetet ingår även hantering och kvalitetssäkring av data.

Kompetenskrav

Du har lägst filosofie kandidatexamen i kemi, oceanografi eller annan motsvarande naturvetenskaplig bakgrund. Erfarenhet av fältarbete och analysarbete på laboratorium krävs, liksom B-körkort, samt goda kunskaper i svenska och engelska.

Önskvärda kvalifikationer

Erfarenhet av arbete med automatisk närsaltsanalys, provtagning till havs, CTD-instrument och behandling av oceanografiska data är meriterande. Även erfarenhet av databasarbete och program som SQL och Matlab värderas. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper som samarbetsförmåga och flexibilitet.

Ansökan

Ansökan skall innehålla ett personligt brev, CV/meritförteckning och kontaktuppgifter till minst två referenspersoner.

Anställningsform Tidsbegrænset ansættelse mere end 6 måneder
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Norrbyn
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1052-17
Kontakt
  • Joakim Ahlgren, miljöanalytiker, 070-549 6833
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2017-06-29
Sista ansökningsdag 2017-08-11

Tilbage til Ledige stillinger