Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Vid Institutionen för Fysik bedrivs en stark och expanderande forskning med flera olika inriktningar, t. ex. Organisk elektronik, kondenserade materiens fysik, nanoteknik, fotonik, och teoretisk fysik. För mer information se www.physics.umu.se/forskning.

Institutionen för Fysik söker nu en doktorand i teoretisk plasmafysik for ett projekt inriktat mot plasmor med höga tätheter och laser-plasma växelverkan. Sista ansökningsdag är 2018-07-31. Tillträde 2018-09-01 eller enligt överenskommelse.

Projektbeskrivning
Kandidaten kommer att arbeta inom gruppen för teoretisk plasmafysik. Forskningsprojektet är inriktat mot studier av plasmor med hög täthet och vid höga intensiteter. Detta innefattar modellutveckling för degenererade och delvis degenererade plasmor såväl som analys av plasmor vid relativistiska intensiteter. Modellutveckling berör fenomen som exchange-effekter, spin-polarisering och spin-ban-koppling. Analys av laser-plasma växelverkan är inriktad mot mekanismer för jon-acceleration.

Som doktorand kommer du att vara aktiv inom forskning, läsa doktorandkurser, och eventuellt delta i undervisning av kurser på grundnivå. Målet med doktorandstudier är att uppnå en doktorsexamen. Finansieringstiden är begränsad till fyra år. Anställningen är på heltid. Upp till 20% av anställningen kan utgöras av undervisning som exempelvis labbhandledare. Motsvarande tid adderas i sådana fall till den totala disponibla tiden (upp till maximalt fem år).

Kompetenskrav
Den sökande ska ha en masterexamen i fysik, en civilingenjörsexamen i teknisk fysik, eller motsvarande kvalifikationer. Kurser och annan erfarenhet (från exempelvis ett examensarbete) av plasmafysik, kvantmekanik och relaterade områden är meriterande. Kunskap om numeriska metoder och simuleringar är också meriterande. Den sökande bör vara mycket motiverad, målinriktad, och ha en förmåga att arbeta såväl självständigt som i samarbete med andra personer i en forskargrupp. Ett krav är att den sökande måste ha mycket goda färdigheter i både talad och skriven engelska.

För att bli antagen till utbildning på forskarnivå krävs att den sökande har grundläggande behörighet genom avlagd examen på avancerad nivå, eller slutfört kurser om minst 240 högskolepoäng varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller motsvarande utländsk utbildning, eller motsvarande kvalifikationer.

För att uppfylla kravet på särskild behörighet att antas till forskarutbildning i teoretisk fysik krävs att den sökande har godkända kurser inom ämnesområdet fysik om minst 120 högskolepoäng. Kraven ska vara uppfyllda vid tidpunkten för antagning till forskarutbildningen och behöver inte vara uppfyllda vid söktillfället. 

Ansökan
Ansökan ska innehålla:
1. Ett följebrev med kort beskrivning av dina kvalifikationer, forskningsintressen och motivering varför du söker.
2. En meritförteckning.
3. Kopior av examensbevis.
4. En lista på universitetskurser med betyg.
5. Kopior på examensarbete och eventuella publikationer.
6. Kontaktuppgifter till tre referenspersoner.

Information
För ytterligare information, kontakta Gert Brodin, Email: gert.brodin@umu.se, Tel: +46 90 786 5771
Ansökningar skickas in via e-rekryteringssystemet Varbi.
Sista ansökningsdag är 2018-07-31.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform 临时职位(6个月以上)
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-888-18
Kontakt
  • Gert Brodin, 090-7865771
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • ST, 090-786 54 31
  • SEKO, 090-786 52 96
Publicerat 2018-05-14
Sista ansökningsdag 2018-07-31

返回职位空缺页面