Umeå universitetsbibliotek

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 000 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Umeå universitetsbibliotek är med sina ca 110 medarbetare ett av Sveriges större forskningsbibliotek och en central strategisk resurs för all forskning och utbildning vid Umeå universitet. Biblioteket består av Universitetsbiblioteket (UB), Forskningsarkivet, Medicinska biblioteket, biblioteket vid Konstnärligt campus, biblioteket vid Campus Örnsköldsvik samt avdelningen för Universitetspedagogik och lärandestöd. Biblioteket servar i första hand universitetets studenter, lärare och forskare, men är även öppet för allmänheten.

IT-avdelningen ansvarar för utveckling och drift av bibliotekets system och består av sex medarbetare. Arbetet drivs agilt i tre team; drift och IT-support, systemutveckling och webb.

Ditt nya arbete:

Din hemvist är IT-avdelningen men du kommer att arbeta som systemutvecklare i vårt webbteam som driver utvecklingen av bibliotekets externa webb och intranät. I webbteamet arbetar webbutvecklare, kommunikatörer och bibliotekarier.

Dina arbetsuppgifter består huvudsakligen av utveckling av webbaserade system. Utvecklingen drivs i nära samarbete med verksamheten där anpassning till verksamhetens behov är en självklarhet för teamet. Drupalkompetens är önskvärt eftersom det är vårt CMS och vi förutsätter att du har goda kunskaper om Linux, Apache, MySQL, PHP, HTML5, Javascript och CSS. Det är också meriterande om du har erfarenhet av responsiv webbutveckling, användbarhet och att arbeta agilt.

Vi söker dig som har:

  • Högskoleexamen i datavetenskap, interaktion och design, systemvetenskap eller motsvarande.
  • God förmåga att kommunicera på svenska och engelska, såväl skriftligt som muntligt.

Vi vill att du är drivande, har god initiativförmåga och fallenhet för utåtriktat arbete. Du har en utpräglad teamkänsla samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du har en hög serviceanda och är duktig på att kommunicera med såväl användare som beställare. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Anställningen är tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse och provanställning kan komma att tillämpas.

 

Närmare upplysningar lämnas av:

Avdelningschef Jan Gunillasson, IT, 090-786 94 73 jan.gunillasson@umu.se.
Har du frågor kring rekryteringsprocessen kan du vända dig till HR-strateg Hanna Rantamäki, 090-786 62 71 hanna.rantamaki@umu.se

Fackliga företrädare är:

SACO Stefan Fleig, 090-786 59 98 stefan.fleig@umu.se

ST Lena Folkesson, 090-786 59 79 lena.folkesson@umu.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform 永久职位
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-2051-17
Kontakt
  • Jan Gunillasson, Avdelningschef , 090-786 94 73
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 59 98
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 59 79
Publicerat 2017-12-04
Sista ansökningsdag 2018-01-04

返回职位空缺页面